7.12.16

Çigdem Sezgin-Kasap Havası-Yılmaz Parlar


Kasap Havası; Türkiye’de aşk yaşanır mı?
“Kasap Havası” filmine gitmeniz için çok nedenleriniz var…

Omuzdan omuza uzanan, birleşen ellerle ve şekil olarak yan yana gelen insanların oynadığı düğün halayının müzik ismi kasap havası neşeyi, eğlenmeyi, coşmayı tetikler. Film bu oyunla başlıyor. Arkasında bir dizi kesitlerle birbirine ekli vagonların oluşturduğu tren gibi içinize yolculuk yaptırıyor. Her istasyonda başka bir sürprizle karşı karşıya kalıyorsunuz. Merak ediyorsunuz, sonuçları göremiyorsunuz. Yaşanan hayat kesitinden sizinle örtüşenleri bir kere daha gözden geçiriyorsunuz.


Aldatmak mı-aldatılmak mı- Unutmak mı-unutulmamak mı ? Sorguluyorsunuz..

Kendi içinde yolculuk yaptıran filmde kendinizden mutlaka bir parça bulacak yutkunacak sorgulayacak yeniden doğruları arıyacaksınız.
Kalbimizin en özel yerinde titizlikle büyüttüğümüz sevdamızı kimler karartmıyor ki. O güzel duyguyu yaşamamıza kimler engel olmuyor ki.
Öyküsü, anne baskı ve beğenisiyle sevmediği kızla nişanlanmak istenen taksi şoförlüğü yapan gencin, yaşca kendisinden büyük, terzilik yapan kadına aşık olması ekseninde gelişen “Kasap Havası” Çiğdem Sezgin’in ilk uzun metraj filmi.
Filmin oyuncu kadrosunda, Şenay Gürler, İnanç Konukçu ve Hakan Karahan yer alıyor. Yapımı 1 Mart Film, dağıtımı MC Film tarafından yapılan filmin diğer oyuncuları Özay Fecht, Levent Ülgen, Can Kolukısa, Cemre Ebuzziya.

Görüntü Yönetmenliğini Ersan Çapan’ın üstlendiği, Demircan Demir’in müziğini yaptığı filmde, yönetmen Çiğdem Sezgin ile yaptığımız kısa söyleşide; Çiğdem Sezgin amacının mükemmellik peşinde olduğunu filmde aranan kriterlerin tümüne en iyi bir biçimde cevap verebilmek olduğunu söylüyor. Film basın gösterimini izleyen değerli tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora ise film aldığı ödülleri haketdiğini ve diğer film festivallerinde yine ödül almaya layık olduğunu söyleyerek beğenisini özetledi.

Film 9 aralık 2016 da vizyona giriyor.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder