4.6.12

Aramızda Bebek Var (A Happy Event)-Yılmaz Parlar



Aramızda Bebek Var
(A Happy Event)

Gösterim Tarihi: 01 Haziran 2012
Dağıtım: Tiglon
İthalat: Filma Ltd.
Süre: 107 dk.
Yönetmen: Rémi Bezançon
Senaryo: Eliette Abecassis (roman), Rémi Bezançon, Vanessa Portal
Fragman: http://youtu.be/Q_f3dDg_10s
Oyuncular: Louise Bourgoin, Pio Marmaï, Josiane Balasko, Thierry Fremont

Eliette Abecassis'in otobiyografik romanından uyarlanan ve ünlü Fransız yönetmen Rémi Bezançon'un üçüncü uzun metrajı olan prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan Aramızda Bebek Var geçtiğimiz aylarda İstanbul Film Festivali’nde de yer almış ve sıcak olduğu kadar eğlenceli hikâyesiyle izleyicinin beğenisini kazanmıştı. “Aramızda Bebek Var / A Happy Event” 01 Haziran’da sinemalarda.


Konu:

“Hayatımı tepetaklak etti, köşeye sıkıştırdı beni, sınırlarımı zorladı... Dibine kadar kendimden vazgeçmeyi, şefkati ve fedakârlığı öğretti bana. Peki, annem bana bunları niye hiç anlatmadı? Niye kimse bu konudan bahsetmiyor?” İlk çocuklarının doğumuyla birlikte tasasız hayatları kesintiye uğramış genç bir çifti anlatan Aramızda Bebek Var, genç bir annenin günlüğünden hareketle aşk, bağlılık, annelik ve fedakârlık üstüne bir portre çiziyor.

Barbara ve Nicolas beraber çok mutlu olan ve çocuk yapmaya karar veren bir çifttir. Anne olmak daha çok Barbara'nın fikri olsa da baba olmanın heyecanı Nicolas'ı da sarar. Barbara hamileliği süresince bedenen ve ruhen birçok değişim yaşayacak, bebek sahibi olmanın çift üzerindeki etkisi doğumdan sonra daha çok hissedilecektir... İki insan arasındaki yoğun bir beraberliğin kişileri nasıl ve nereye kadar değiştirebileceğini sorgulayan farklı bir öykü.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder