13.4.13

GÖRKEMLİ GALA-"MUNZUR EL VERİYOR" -YILMAZ PARLAR


GÖRKEMLİ GALA

"MUNZUR EL VERİYOR"

Yönetmenliğini Esra Alkan'ın, Yapımcılığını Mehmet Gözcü'nün ve proje danışmanlığını Tahir Erdoğan Şahin'in üstlendiği sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Betül Arım’ ın yaptığı "Munzur El Veriyor" belgeselinin gala gösterimi, Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğin de Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Galası yapılan  Tunceli-Erzincan-Bingöl illerinde çekilen ulusal televizyon kanallarında yayınlanması için çalışmalar süren "Munzur el veriyor" Belgeselin galası görkemliydi. Siyaset iş ve sanat dünyası ve Türk sinemasının önde gelen isimleri belegeseli mükemmel buldular.

Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul il başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sanatçı Onur Akın, ‘İş adamı İmam Altınbaş, İş adamı Altan Ertürk, CEM Tv Medya Grup Başkanı ve Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak, Gazeteci Mustafa Dolu, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Telif Hakları Müdürü Nevin Sekizkardeş'in Yanı sıra  Sinema ve Tiyatro Sanatçıları, yerel yöneticiler ,akademisyenler, konsoloslar, sivil toplum örgütleri, basın ve iş dünyasından 800 ü aşkın davetli katıldı. 

Belgesele katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketleri verildi, Geceye TRT Genel Müdürü İbrahim Sahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eşki İçişleri Bakanı İdris Naim Sahin, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, DTP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Sahin, Kutlama Telgrafı gönderdiler  



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı kısa konuşmasında belgeselin sonundaki hüzünlü türküyü çocukluğunda dinlediğini, belgeselin çekildiği coğrafyanın dünyanın en güzel coğrafyalarından olduğunu söyledi.

Bunun sebebini, bu bölgenin dağlarının, nehirlerinin ve insanlarının özgür olmasına bağlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Özgürlüğün ne demek olduğunu herhalde Munzur belgeselini izleyenler daha iyi görüyor. Eğer bir nehir özgürce akıyorsa onun etrafındaki ağaçlar, orada yüzen balıklar da çevresindeki insanlar da özgürdür. 'Doğa hakkı' diyoruz. Doğanın hakkı doğanın özgür olmasıdır. İnsanın hakkı da insanın özgür olmasıdır. O topraklarda büyük acılar, dramlar, sevinçler yaşandı, düğünler yapıldı. Her şey var o doğada ama o doğanın güzelliği insanoğlunun o doğaya ihanet etmemesinde yatar. Bütün güzellik de Munzur'un özgür akmasında yatar "Dedi.



Belgeselin Yönetmeni Esra Alkan yaptığı konuşmada "Alıştığımız, kitaplarda okutulan bir belgesli niyet etmedik. Bu film, batıda doğup büyüyen Dilara'nın insanın özüne olan merakıyla, insanı anlamak için önce coğrafyasının dilini çözme gayretini işliyor. Bütününde taşın kalbine varmak isteyen bir arayışın izleği oluyor."



"Munzur aslında elini; doğruluk, dürüstlük, insan ve doğa

sevgisi, eline-beline-diline sahip olmayla ilgili desturla veriyor.

Bu belgeselle doğayı biraz daha okuyabilirim diye düşündüm.

Kalk Gidelim seyahat kültürü programımızla kalkıp gittiğimiz Munzurlar

bizi, Tahir Hocayla buluşturdu, akabinde,107 yaşındaki Fidan Ana'yla

kendiliğinden gelişen sohbetle şekillendi ve 'biraz olsun

aralayabilecek miydim bu toprakların sırrını diyerek yola çıktım.

Doğanın insanla birlikte anıtlaştığını gördüm bu topraklarda. Taşın kalbine yolculuğumuz sürecek." Dedi.



Belgeselin Yapımcısı Mehmet Gözcü yaptığı konuşmada şunları söyledi.

"Öncelikle bugün bizi onurlandıran CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve esine çok teşekkür ederiz. Ayrıca bugün bize ev sahipliği yapan Şişli Belediye başkanı sayın Mustafa Sarıgül ve ekibine, bu belgeselde emeği geçen tüm dostlarımıza  teşekkür ediyoruz. Ben Doğa'nın korunmasından yanayım bununla beraber tüm dünya halklarının kardeş olduğuna inanıyorum konuşmama son verirken Haci Bektaşi Velin güzel bir sözü ile kapatıyorum. 72 Milleti tanımayan benden değildir hepinizi saygıyla selamlıyorum." Dedi.

yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder