18.4.13

“Osman Ağa’ya sahip çıkanlar, filmine de sahip çıkıyor”-Yılmaz Parlar


“Osman Ağa’ya sahip çıkanlar, filmine de sahip çıkıyor”

Türkiye’de çeşitli medya kuruluşlarında haber olan ve vizyona girdiği günden beri gündemde yer alan Topal Osman Ağa filmi, “Tarihin hiçbir gizli sayfası kalmayacak” söylemindeki iddiasını gerçekleştirecek gibi görünüyor. 

Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından sinema salonlarında seanslar kapatılarak izlenen film, hem Osman Ağa’nın tanınması hem de 1. Meclis dönemi şartlarının ve milletimizin geçirdiği zor tarihi konuların konuşulması için bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Osman Ağa’ya sahip çıktıkları gibi onu anlatan filme de sahip çıktıklarını söyleyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresunluların Osman Ağa filmi için sinema salonlarında seans kapatmaya devam ettiğini söyledi. Turan bir grup Giresunlunun önümüzdeki Cumartesi, Bağcılar Site Sineması’nın 19:15 seansını kapatacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Turan, filmin başrol oyuncusu Reha Beyoğlu’nun da seyircilerin arasında bulunacağını duyurarak Giresunlu dernekler ve gruplar tarafından sinema salonu kapatılma uygulamasına devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu çabaların hepsinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Hasan Turan, Giresunlu bütün mülki amirlere, yerel yöneticilere, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, yerel basına ve eğitim müdürlerine çağrıda bulundu. Turan bütün Giresunlu yetkililere görev yaptıkları yerlerdeki Giresunlularla bu filmi izlemelerini tavsiye etti.

Turan, işadamlarının da filmle ilgili sorumlulukları olduğuna inandığını ifade etti. İşverenlerden işçilerini topluca Osman Ağa filmine götürmelerini tavsiye eden Turan, filmin vizyonda kalması ve iyi bir gişe yapması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi. Turan, “Bu bütün Giresunluların sorumluluğudur.” diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı’nda başta Osman Ağa olmak üzere 42. ve 47. Alayların ve bu alaylara katılan binlerce Giresunlunun gösterdiği büyük kahramanlığın öyküsünün işlendiği Osman Ağa filmine; bütün duyarlı, hamiyetperver ve aktif Giresunluların sahip çıktığını gördüklerini söyleyen Giresun Federasyonu Başkanı Turan, önümüzdeki kritik birkaç gün içinde de filmin ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlattı.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder