23.8.14

GÖZDER GÖRME ENGELLİLER FİLM İZLEDİ-YILMAZ PARLAR

 GÖRME ENGELLİLER FİLM İZLEDİ

SİYAD Onursal Başkanı, İKSV Yürütme Kurulu Üyesi ve SİYAD kurucu üyesi ve Bir çok gazete ve dergide   Sinema Eleştirmenliği yapan, 50 fazla sinema üzerine kitapları bulunan duayen yazar, gazeteci Atilla Dorsay Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) üyeleri ile birlikte film izledi. 

Film öncesi Türk sineması hakkında mini bir konferans veren Atilla Dorsay film sonrası soruları cevapladı. GÖZDER tarafından tertip edilen ve ücretsiz olan organizasyonla 22 Ağustos 2014 Cuma Saat:19.30'da senaristliğini ve yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği ölümsüz bir başyapıt olan çok ödüllü"Babam ve Oğlum" filmini izledi. 

Türk sineması hakkında içerik biçim ve amaç yönünden özellik gösteren, kısa bir ufuk turu attıran Dorsay son zaman Türk sineması ve Yönetmenleri örnekleyerek seyircisine ulaşma konusundaki başarılarını, halkı etkilemiş yaklaşımlarına göre filmleri  bir tür iletişim ve kodlama mekanizmasıyla dil olarak kullanıldıkları filmleri çeşitleyerek tür şekillerin anlaşılabilmesinde temel motif oluşturan, Türk sinemanın sanatsal  boyutlarıyla  sunumunu yaptı.



Görme Engelliler için özel teknikle betimlemeli olarak hazırlanan filme yoğun ilgi gösteren GÖZDER üyeleri keyifli bir akşam geçirdiler.


Başkan Ali Varlık ve Sekreter Gülşen Ateş’den aldığımız bilgilere göre Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER)  “1970 yılında İstanbul/Küçükçekmece’de bir grup görme engelli tarafından kurulmuştur. İlk yıllarda faaliyetlerini yapılanma ve üye sayısını artırma yönünde gerçekleştiren GÖZDER,80′li yıllarda merkezini, İstanbul Bakırköy’e taşıdı.


 Sunduğu hizmetlerin sağladığı yaygın kamusal fayda sebebiyle bu dönemlerde (1991 yılında) derneğimize T.C. Bakanlar Kurulunun 20/12/1991 tarih ve 91/2557 sayılı kararıyla Kamu Yararına Dernek statüsü tanındı. GÖZDER, 2003 yılı sonunda Bakırköy Zuhuratbaba’daki kendi binasına taşındı. Çalışmalarını artırıp yaygınlaştıran GÖZDER, rehabilitasyon ve sosyal hizmetlerini yürütmek üzere 2007 yılında Ataköy 7′inci kısımda 750 metrekarelik bir merkezi hizmete soktu.GÖZDER’in (genel Merkez de) 1.100 üyesi bulunmaktadır.  İstanbul/Kadıköy şubeleri de olan GÖZDER’in başta Ankara olmak üzere birçok ilimizde temsilcilikleri mevcuttur.”

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder