11.11.14

TÜYAP Onur Yazarı Atilla Dorsay-Yılmaz Parlar

DUAYENE ONUR ÖDÜLÜ

Onur yazarı Atilla Dorsay. 
TÜYAP Onur Yazarı Ödülü'ne yazar ve sinema eleştirmeni  Atilla Dorsay layık görüldü. TÜYAP ve İstanbul Sanat Fuarı Ödülleri,  10 Kasım 2014 de düzenlenen  törenle sahiplerini buldu.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen, Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla gerçekleşen, ödüle layık görülenlerin onuruna verilen yemekte TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal yaptığı açılış konuşmasında “ 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın “Sinemamızın 100 Yılı” temasını seçmesi çok anlamlı. Elbette fuarın onur yazarının, Türk sinemasına eleştirileriyle çok şey katan 48 yıllık yazı emekçisi Atilla Dorsay olması da sinemaseverleri ve okurları sevindiren bir tercih.” Şeklinde yaptığı konuşma sonrası ödüller verildi. 


Ödülünü alan Atilla Dorsay  "Bu gece aynı masada yalnız Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en güzel üç kadını Türkan Şoray, Filiz Akın ve Müjde Ar'la aynı masada oturuyorum. Bu benim için büyük mutluluk. Ödül de çok teşvik edici bir ödül” sözleriyle devam eden teşekkür konuşması yaptı.


Türkan Şoray, Filiz Akın ve Müjde Ar'ın yanı sıra İzzet Günay, Nazan Ölçer, Doğan Hızlan, Turhan Günay, Taha Akyol, CHP Genel Başkan Yardımcısı  Ercan Karakaş ve Sevgi Özel, Hasan Cemal, Füruzan, Ahmet Ümit, Fatoş Güney gibi ismlerin başta olduğu, pek çok yazar, sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, yazar SİYAD üyeleri, iş ve  akademi dünyası ünlü isimleri Geceye katılarak Dorsay’ı yalnız bırakmadılar.


Atilla Dorsay’a ait sergide son derece ilgi gördü. Hayatı kesitlerinden Tüm dünya ünlüleriyle olan fotoların yanı sıra verilen mesajlar ellinin üzerindeki kitapları sergide yer aldı.


İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülü ressam Nevhiz Tanyeli’e, Eleştirmen Onur Ödülü Prof. Dr. Zeynep Sayın’a, Sanatsever Kurum Onur Ödülü  Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesine, Koleksiyoner Onur Ödülü Ceyda Göğüş -Ünal Göğüş’e verildi.
Konuklara Atilla Dorsay bir kitabını hediye etti. Tüm kitapları Dorsay imzalıyarak ve hatıra fotografları çekilerek gece son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder