20.10.15

Serdar Biliş Rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda-Yılmaz Parlar

Serdar Biliş Rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda

Şehir Tiyatroları, Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece'yi bu hafta seyirciyle buluşturuyor. Serdar Biliş’in yönettiği oyun 21 Ekim Çarşamba günü saat 20.30’da ilk gösterimini yapıyor.


12. Gece’de ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola'ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

Çevirisini Zeynep Avcı’nın, müziğini Çiğdem Erken’in, sahne ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, ışık ve video tasarımını Cem Yılmazer’in, hareket yönetimini Candaş Baş’ın, ses çalıştırıcılığını Susan Main’in, efekt tasarımını Gökçe Selim ve Serkan Yavşan’ın yaptığı oyunda; Bennu Yıldırımlar, Levend Öktem, Senan Kara Tutumluer, Özge Özder, Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter rol alıyor.

Oyun 21-31 Ekim 2015 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder