22.7.17

54. Antalya Film Festivali-Yılmaz Parlar

Antalya Film Festivalinde Yeni Sayfa

Türkiye’nin ilk niteliğinde Uluslararası Antalya Film Festivali, Türk sinemasını kalkındırmak uluslararasında yüksek seviyelerde film yapımını desteklemek amacıyla festivali birleştirerek. Uluslararası Film Festivali olarak değiştirdi. Yeni açılan sayfayla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel önderliğinde Belediye olarak Antalya’yı film sekörüyle, turizmle ve gastronomiyle anılan bir şehir haline getirmek hedefiyle, yola çıkdı. 

54. Antalya Film Festivaliyle yeni bir kavram kazanacak Uluslararası Antalya Film Festivali’nin basın toplantısı Bosphorus Four Seasons Otel’de gerçekleşti.

Basın Toplantısına Festival Başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Film Forum direktörü Zeynep Atakan, Avrupa’da pek çok festivalin yönetiminde yer alan, uluslararası alanda sayısız başarıda imzası bulunan  film yapımcısı Mike Downey, kültür-sanat girişimcisi ve Saraybosna Film Festivali direktörü Mirsad Purivatra katıldılar.

Sorularımıza Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ve Antalya Film Forum direktörü Zeynep Atakan verdiği cevaplarda Çok mükemmel stüdyolar, sinema platoları, sinema vadisi kuracakalarını, endüstri 4.0 ile mükemmel kaliteli ürün elde edeceklerini, Film Marketing merkezlerden biri olma hedefine kilitlendiklerini açıkladılar.

Festivalin bu yılki önemli yeniliklerinden biri. Festivalin uluslararası alanda bir marka haline dönüşmesi, Avrupa’daki en önemli endüstri etkinliklerinden biri haline gelmesi, Antalya Film Forum” un büyümesi ve güçlenmesi. 

Türk yapımlarına desteğini arttıracak olan Forum, 200’e yakın alanında uzman sinema profesyonelini, Türkiye’deki sinema profesyonelleriyle buluşturmayı hedefliyor.  

Basın toplanrısında, Festival Başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel özetle “ Bu yıl festivalin yarışma bölümünü tamamen uluslararası hale dönüştürüyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmayı birleştirerek daha güçlü bir yarışma programı gerçekleştireceğiz. Türk sinemasının dünyaya açılımına katkı sağlayacağız. Artistik direktörlügünü Mike Downey’nin üstlendigi yarısmada, dünya sinemasının ustalarından olusan bir seçki yer alacak. Bu seçkide olan tüm filmler, aynı zamanda Türkiye prömiyerini yapacaklar.  Festival, geleneksel kortej ve gala gösterimleriyle Türkiye’deki sinema profesyonellerini ve sinemaseverleri yeniden biraraya getirecek. Galalarda, Türkiye’den ve dünyadan en ilgi çeken yapımlar ve bu yapımların yönetmenleri ile oyuncuları yer alacak.Yemek bölümleri ve çocuklar için hazırlanan özel bölümler, Antalya halkını festivalin bir parçası haline getirme misyonunu bu yıl daha da güçlendirecek. Çocukların vizyonlarını gelistirmek, sanat ve sinemayla sıkı baglar kurmalarını saglamak için önemli bir fırsat yaratacak olan -Çocuk Bölümünde çocuklara özel film gösterimleri düzenlemenin yanı sıra,  atölyeler ve sürpriz konuklarla sohbetler düzenlenecek.Yemek bölümünde ise, gastronomiyle ilgili seçilen dört film izlendikten sonra, dört ünlü sef bu filmlerden ilham alarak hazırladıkları tadım menüsünü katılımcılara sunacaklar.” dedi.

Film Forum Direktörü Zeynep Atakan “ Forum  3 yılda büyük gelişmeler gösterdi. Pek çok Türk yapımına ve sinemacıya destek verildi. Bu yıl, forum daha da büyüyecek, forumda yarışacak filmlere 450 bin lira destek verilecek.” Şeklinde   açıklamalarda bulundu.
Artistik Direktör Mike Downey, “Sanat, sevginin yanında insanlığın en büyük göstergesidir. Festivalin dünya sinemasına ulaşmasını, uluslararası yazarların dikkatini çekmesini ve Antalya halkını merkeze almasını istiyorum. Dünyada en iyi sinemacılara ulaşmamız gerekiyor. Benim en önemli amacım film yapımcıları ile halk arasında iletişim kurmak.” Diyerek hedeflerini vurguladı.

Festival Danışmanı Mirsad Purivatra   “Herkes Antalya’yı biliyor. Burayı tanınan bir festival şehri yapma imkanımız var. Yabancıların Antalya’ya gelmesini sağlamamız gerekiyor. Antalya için güzel bir şey yapacağımızı düşünüyorum.”  Dedi.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder