7.1.13

‘’TAKINTI-Obsession’’ -Yılmaz Parlar



‘’TAKINTI-Obsession’’ Bu Film Çok Konuşulacak!Genç yönetmen Volkan Karataş’ın yönettiği 19.dk’lık kısa metraj film ‘’Takıntı-Obsession’’ ‘’ Sapphire AVM de bulunan Balmumu Müzesi Wax Museum İstanbul’da gerçekleşen gala gecesinde izleyicisi ile buluştu.



Karataş, Marmara sahili kısmında bulunan Kavaklı Köyü’nde hafta süren çekimler ile oluşan filmde başrolleri Boğaç Aksoy ve Türkiye Güzellerinden Merve Sarı’ya verdi.Filmde, Obsesif kompulsif bozukluk hastalığı yaşayan genç bir delikanlının hayal dünyasında yarattığı güzeller güzeli bir kadına aşkıyla saplantılarından kurtulmasının ve yaşama tutunuşunun hikayesi konu alınmış. 18 yaşında çektiği ilk filmiyle Uluslararası Film Festivallerinden ödüllerle dönerek adını duyuran Volkan Karataş, Kasım 2009’da Hollanda-Rotterdam’da düzenlenen Digital Dreams Film Festivali’ni kazanıp Hollanda’ya gitmiş, Rotterdam Sanat Kolejinde eğitim almış Hollanda’da ‘’Walk Away’’ isminde bir kısa film daha çekmişti.



Volkan Karataş ayrıca Gala gecesinde PeraModa Group Kurucu- Başkanı Engin Yıldırım’dan Başarı Plaketi aldı.Takıntı filmi için Freud’un Kurumlarından yola çıktığını söyleyen Karataş, ‘’Küçükken fazlasıyla düzenli bir çocuktum, bu düzenlilik hali ben de minimum düzeyle olsa da ileriki yaşlarımda bir takım takıntılar yaşamama neden olmuştu. Birazda buradan yola çıkıp, artık saplantıları son raddeye gelmiş bir karakter yarattım. Takıntılar insan yaşamında bazı dönemlerde baskın çıkabiliyor. Sanırım bu konu insanların ilgisini çekti. Yurt dışındaki çoğu festival komitesi filmini görmek istiyor. Yazışmalarımız devam ediyor sanırım 2013 yılında sıklıkla yurtdışında olacağız. 2013 yılının yarısında Türkiye’ye dönüp ‘’Takıntı-Obsession’’ isimli filmimin uzun metrajını çekeceğim.’’ dedi


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder